A més de gaudir del seu sabor, les seves possibilitats infinites a la cuina i les seves propietats nutricionals, menjar nous Pizarro significa tenir cura del medi ambient. Per què? Doncs perquè són nous de proximitat, cultivades per agricultors locals als camps de Borges a Extremadura, i perquè estan elaborades, del començament al final, amb un sistema d’agricultura responsable.
¿En què es tradueix aquesta aposta per la sostenibilitat i el respecte no tan sols pel medi ambient, sinó per les comunitats locals? En tot això (i més):
– En 953 hectàrees de nogueres, pistatxers i ametllers que compten amb la certificació Global GAP, que garanteix les bones pràctiques agrícoles.
– En la preservació dels recursos naturals, com ara el sòl, mitjançant cobertes vegetals.
– En la preservació de la biodiversitat de les finques.
– En la reducció de l’empremta hídrica gràcies a un sistema d’agricultura de precisió i gestió de l’aigua, com reflecteix la participació de Borges en la plataforma EsAgua.
– En la dinamització del sector agrícola de la regió: les nous Pizarro passen, sense intermediaris, de les seves mans directament a les nostres.