Piquem la tonyina amb un ganivet. Piquem la ceba tendra i les tàperes i les mesclem amb la tonyina. Afegim la salsa de soja, la llimona, la mostassa, la pasta de wasabi i un raig d’oli. Ho deixem macerar, ben tapat, durant una hora.
Per preparar la crema de tomàquet, sofregim la ceba pelada i picada en una mica d’oli d’oliva durant deu minuts. Afegim el gra d’all picat i ho deixem coure uns minuts més. Ratllem els tomàquets madurs, els afegim i sofregim uns altres deu minuts. Ho triturem tot juntament amb l’aigua, una mica de sal i pebre. Ho passem pel colador fins a obtenir una crema fina. Ho triturem, afegint l’oli d’oliva perquè emulsioni.
En un plat posem una base de crema de tomàquet i, al damunt, una bona porció de tàrtar de tonyina. En el moment de servir-ho, afegim un rovell d’ou i acabem amb un pessic de llavors de sèsam.
Receptes
Tàrtar de tonyina amb crema de tomàquet

Ingredients
- 400 g de tonyina sense la pell ni les espines
- Mitja ceba tendra
- Un grapadet de tàperes
- Un raig de salsa de soja
- Una cullerada de mostassa antiga
- Un xic de pasta de wasabi
- Unes gotes de suc de llimonaUn rovell d’ou
- Oli d’oliva verge extra Borges
- Sèsam torrat
Per a la crema de tomàquet:
- 500 g de tomàquets madurs
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 50 g de molla de pa
- 50 ml d’oli d’oliva
- 100 ml d’aigua
- Sal
Pas a pas
-
Pas 1